maandag 6 augustus 2012

Curatoren eisen twintig miljoen van Scheringa

De curatoren van DSB Beheer willen twintig miljoen euro van Dirk Scheringa. Zij achten de oprichter en voormalig eigenaar van DSB persoonlijk aansprakelijk, aldus RTL Nieuws. De curatoren hebben beslag gelegd op een boerderij in het Noord-Hollandse Spanbroek en een vakantiewoning van Scheringa in Drenthe. Scheringa krijgt bovendien niet het spaargeld terug dat DSB op een rekening had staan. Het zou gaan om een bedrag van 600.000 euro.

zondag 5 augustus 2012

Klacht SOBI KPMG wordt toch behandeld

De Accountantskamer van de Zwolse rechtbank gaat de klacht van SOBI tegen de KPMG accountant die de valse jaarrekening van Vestia had goedgekeurd alsnog behandelen. Uit de nieuwe brief van de Accountantskamer blijkt dat het verzoek van de AFM om voor te mogen dringen en de klacht van SOBI zelfs helemaal niet in behandeling te nemen, zal worden afgewezen.
SOBI is naar eigen zeggen 'verheugd' over de nieuwe brief van de Zwolse Rechtbank. Zij is van mening dat niet op de klacht van de AFM gewacht kan worden omdat de bestraffing van de KPMG accountant daardoor een jaar vertraging kan oplopen. Dat is maatschappelijk onaanvaardbaar nu duidelijk is dat het Nederlandse bankwezen vele pensioenfondsen, woningcorporaties, Universiteiten en zelfs middelbare scholen met zinloze en kostbare rentederivaten heeft opgezadeld waarvan de verliezen veelal door de controlerende accountants verborgen zijn gehouden.